Jdi na obsah Jdi na menu
 


Opakování s šestiúhelníky

Místo myšlenkových map

article preview

Když je hodně teorie, opakovat se dá různě. Třeba s myšlenkovými mapami. Jednou za čas se ale hodí na přeuspořádání vědomostí jiná forma. Občas proto využívám stránku se šestiúhelníky.

Zadání je podobné jako v myšlenkové mapě. Uprostřed je téma, kolem něj kategorie a nejblíže jim další důležité pojmy. Ideální je, pokud jsou "větve" kategorií vybarveny stejnou barvou, aby se podpořilo vizuální zapamatování.

Tato forma pomáhá dětem, které se učí přepisováním. Nevýhodou je, že učitel musí natisknout pro všechny děti ve třídě list s předpřipravenými šestiúhelníky. Ale samozřejmě tohle může být jen jedna z nabídnutých forem. Pokud mají děti svůj výtvor prezentovat, nic nám nebrání práci vyfotit a nasdílet na interaktivní tabuli.

Hexagon

 

Podobný nástroj nabízí i Classtools. Stačí na samostatný řádek sepsat pojmy, příklady, kategorie apod. Pozor ale na českou diakritiku. Pokud budeme chtít stáhnout dokument, zůstane nám rozsypaný čaj. Doporučuji tedy vygenerovat html a pak provést screenshot obrazovky. Ale aplikaci mohou použít i děti samotné, vložit pojmy, změnit barvu v html formátu, přeskupovat šestiúhelníky... Možná ale pak bude problém se sdílením.

Hexagon VC

Inspirativní článek s využitím v dějepisu sepsal sám autor aplikace.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář