Jdi na obsah Jdi na menu
 


Učitelský účet na Diigo.com

Diigo.com je jedna z nejlepších aplikací, které umožňují zvýrazňovat informace, připisovat si na "lepíky" vlastní komentáře a ukládat takto zpracované stránky pod různými tagy do záložek. Prostě aplikace toho, co učíme ve slohu, do online podoby. Rozvoj informační gramotnosti by ale rozhodně neměl končit u papíru a češtiny, a proto vítám, že se autoři rozhodli poskytnout zdarma učitelský účet. Učitel tak může pro své žáčky dopředu vytvořit bezpečné prostředí, kde se zvýrazňování (highlighting), vytváření záložek (bookmarking) a komentování naučí mezi svými.

 

Protože přihlašování do učitelského účtu je tentokrát složitější, nahrála jsem rovnou záznam obrazovky. Nejproblematičtější je, že aplikace vyžaduje určitý formát emailu častý v USA, a proto se musí o učitelský účet požádat. Kdo si není jistý svou angličtinou, ráda poskytnu svoji verzi emailu.

 

 

Pokud se chcete dozvědět o podobných aplikacích více, rozhodně si přečtěte článek Sbírky odkazů na Pepoušově nápadníku, který je součástí skupiny Učte s námi. Za nápad a radu děkuji L. Bajerovi.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pavlína Hublová - Díky za odvahu

Prima video. Přiznám se, že bych si netroufla psát na email, asi by mě tato komplikace odradila. Ale když vidím, že to jde a funguje, hned je vše veselejší. Asi nevyužiju pro žáčky, ale v rámci nějakého kurzu IT bych mohla ;)

kovlud - Re: Díky za odvahu

Děkuji za komentář.
Také jsem měla obavy, že moje angličtina nebude dost dobrá, ale nakonec vše proběhlo hladce. Rozhodně to stojí za to zkusit.