Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diktát online

Jak zadat diktát online?

article preview

Jak může vypadat práce zadaná online? Třeba tak, že nahrajeme diktát, necháme ho děti uspořádat a nahrát. Diktát je nahraný v aplikaci Chirp.qr, ale zrovna tak můžete použít i Clyp nebo Soundcloud. Aby učitel neměl tolik práce s opravováním, opraví si děti diktát samy. Zároveň by ale učitel měl poskytnout zpětnou vazbu a vysvětlení, což naplňuje formulář. Za odkazy na formuláře jsem pro vás, učitele, vložila formulář tak, abyste si mohli vytvořit kopii na svůj Google Disk. Na Google webech se QR kódy dají nahrát do formy pásu obrázků, takže se líp načítají. 


 

Pamatujete si, jak jsme načítali QR kódy a skládali diktát? Abychom si procvičili pravopis, nahrála jsem jeden jednodušší. Můžete pracovat buď s QR kódy nebo si pustit nahrávky z jednotlivých odkazů.

Postup:

  1. Nachystej si 5 dlouhých lístků papíru.
  2. Pouštěj si nahrávky a zapisuj věty. 
  3. Seřaď věty tak, aby vznikl smyslupný text.
  4. Zobraz si dokument, ve kterém je celý diktát a oprav si chyby.
  5. Odpověz na otázky ve formuláři. Budeš zapisovat, kolik jsi měl chyb a jaké. Nazpět by ti pak mělo přijít vysvětlení pravopisných jevů. Pokud máš gmail, nahraješ fotku svého diktátu. Pokud nemáš gmail, vyplň formulář a diktát pošli e-mailem na ludmila.kovarikova@skolavranovice.cz.

Formulář pro ty, kteří mají gmail. (kopie pro učitele)

Formulář pro ty, kteří nemají gmail. (kopie pro učitele)

 

Diktát:

  1. část
  2. část
  3. část
  4. část
  5. část

 

 

Náhledy fotografií ze složky Diktát Divocí holubi

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Eleonora - Ahojky

Čau je to super.