Jdi na obsah Jdi na menu
 


AZ kvíz

Aplikace pro známou televizní hru

article preview

Musím říct, že jsem nikdy s dětmi AZ kvíz nehrála. Nějak se mi všechny ty otázky nechtěly chystat a pak kreslit na tabuli. A pak přišla aplikace. Za tip na ni musím poděkovat M. Kaderkovi, který ji zmínil ve skupině Ta učí tak... Od té doby jsme už hráli několikrát a v deváté třídě si nakonec kvízy tvořily děti pro sebe navzájem.

Webovou aplikaci vytvořil Honza Herec z gymnázia ve Slavičíně. Po rychlé registraci a troše sčítání se dostanete do jednoduchého editoru, který vám nabídne dva typy her, s odpověďmi nebo bez nich. Pokud máme málo času, doporučuji spíše variantu bez odpovědí. I tak těch otázek potřebujeme mít nachystáno 28. Musíme být ovšem od začátku rozhodnuti, protože nastavení kvízu už později nelze změnit. 

sni--mek-obrazovky-2019-06-15-v--17.37.26.png

Nevýhodou je, že otázky se neukládají průběžně, velmi snadným řešením je ale vepsat do každého políčka jedno písmeno v případě, že editaci nestihneme dokončit. Kvíz můžete libovolně nastavovat jako soukromý nebo veřejný. S tím problém není.

Jak hrát si asi každý pamatujeme. Zpočátku jsem ale měla obavy z toho, že se jedná o hru jen pro dva hráče. Co budou dělat ti ostatní? Nakonec jsme vymysleli dva způsoby. Buď se rozdělí třída na skupiny, někdy i více skupin a hrají proti sobě nebo vylosuji dva žáky ze třídy a ti si k sobě zvolí rádce. Ticho ve třídě si můžu pojistit "vyhrožováním" písemkou, stejné otázky se totiž objeví v testech.

sni--mek-obrazovky-2019-06-15-v--17.37.13.png

U samotné hry nepočítal autor s náhradními otázkami. V případě černého políčka je však možné losování, při kterém musí hráči stisknout klávesu ve chvíli, kdy se na obrazovce objeví stejný obrazec.

sni--mek-obrazovky-2019-06-15-v--17.54.45.png

Při hře samotné se děti baví nejen hrou, ale i objevujícími se hláškami. A když se dět učí a zároveň je legrace, učitel určitě odpustí i tu trochu pravopisných chyb, která se v aplikaci vyskytla.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Matěj - Balajka

fsdfsdfsf

Hedvika - Novotnaz

Ahoj