Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vysvětli a uhodni slovo

Jak děti rozmluvit

article preview

Nedávno jsem četla článek o tom, jak online hry pomáhají dětem s angličtinou, protože se musí vyjádřit velmi rychle, nemohou přemýšlet o gramatice, a tak se zbaví ostychu. Naučit děti mluvit anglicky je ve skutečnosti zapeklitá věc, a proto mi udělala radost hra, kterou znají z češtiny.

sni--mek-obrazovky-2019-06-02-v--13.27.16.png

Hra Explayn je ve skutečnosti jednoduchá. Do tabulky zadáte slovíčka k procvičování a nastavíte, jak dlouho se má jedna hra hrát. Opravdu ale stačí jedna minuta. Děti totiž hru opakují a zpřesňují to, co říkají. Nevýhodou je, že pokud ji hrají dlouho, stačí jim už jen jedno slovo, náznak a spoluhráč uhodne.

sni--mek-obrazovky-2019-06-02-v--13.03.12.png

Takto lze vytvořit pouze tři sety. Zbývající jsou placené, nicméně ročně stojí pouze 3,50 liber ročně. Pak už stačí, aby žáci ve vyhledávači vyhledali stránku Explayn a vložili kód, který jim napíšeme na tabuli. 

Před samotnou hrou je dobré zkontrolovat, zda máme zapnuté otáčení obrazovky a zrušeno stmívání. Občas se stane, že na některých starších zařízeních hra nejde spustit, ale hrát můžete i na počítači. Jen to není tak zábavné. Mobil totiž jeden žák naklání dolů nebo nahoru, podle toho, zda spolužák odpověděl správně nebo špatně. Zkuste například kód 636775. 

sni--mek-obrazovky-2019-06-02-v--13.09.56.png

Děti si rozhodně hraní užily. A co mi udělalo největší radost, že skutečně mluvily, aniž by o angličtině uvažovaly.

Explayn3

Písmenkům nevadí ani české znaky, takže bude zajímavé vyzkoušet hru i na pojmy z dějepisu, přírodopisu, chemie...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář